Как да изберем подходящият кредит за нашите нужди?


Въпреки негативната нотка създадена от „бързите кредити“ в същността си кредитите не са нещо лошо и страшно. За да се възползваме максимално предимствата и възможностите на пазара, е добре да знаем как функционират, както и как да изберем най – подходящият за нас финансов продукт.

 

Нашата мисия в Джанезис е да Ви бъдем полезни, поради тази причина сме подготвили за Вас серия от статии, в които ще разискаме темата за това, как да направим информиран и разумен избор.

 

В тази статия ще насочим разговора по посока най-популярния кредитен продукт в България, а именно потребителските кредити.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПОТРЕБИТЕЛСКИЯТ КРЕДИТ

 

Краткото обяснение е следното: 57% от всички кредити за физически лица в България са именно потребителски, с което "нашият" кредит оглавява класирането, следван по петите от ипотечния кредит (42% от пазара). Далече зад тях, само с 1% от пазара, се нареждат лизингите.
От своя страна потребителският кредит се разделя на 3 подкатегории:

 

Нека разгледаме паричният кредит. Той се използва за финансиране на най-различни нужди – ремонт на жилището, покупка на автомобил, значими семейни поводи (сватба, раждане), пътувания, непредвидени разходи и много други.

 

Паричен кредит можете да получите както от банка, така и от други финансови институции, например компания за "бързи кредити". Имайте в предвид обаче, че макар да става въпрос за един и същ продукт, размерът на кредита, сроковете за връщане, лихвите и таксите могат да варират изключително сериозно.

 

Размерът на паричния кредит зависи от това, откъде сте получавате кредитирането. Минималната сума е 50 лв. (при някои компании за кредити до заплата), като при повечето банкови институции тя е 500 лв. Средната сума за паричен кредит възлиза на 10 000 лв., а най-големите са 50 000 лв. (70 000 за клиенти, при които вероятността от невъзможността за погасяване е много ниска).

 

При банките най – често срокът за изплащане на кредита варира между 6 месеца и 10 години, докато при така наречените „кредити до заплата“ той може да бъде и само 5 дни. Важно е да отбележим, че компаниите за кредити до заплата „компенсират“ кратките срокове с много високи такси.

 

Една от основните отличителни черти на паричните кредити е тази, че при тях почти никога не се изисква материален залог. Това прави процедурата по кандидатстване много по-лесна, бърза и опростена, което е и една от основните причини за голямата им популярност.

 

Толкова много възможности, a толкова кратко време да вземем решение, когато това е необходимо…


 

Ние сме тук за да ви спестим време, енергия и пари при избора на подходящо Кредитиране. Поискайте сега своята БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ, която ще ви предостави пълна информация за всички възможни опции, за вас, техните положителни и отрицателни страни, така че да ви даде възможност да направите най – разумният и информиран избор.

 

Доверете ни се сега!